Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić i predsjednica Republike Srpske, Željka Cvijanović ozvaničili su danas ukidanje putarine na putu Meljine – Petijevići.

Krivokapić je kazao da je današnjim susretom sa Cvijanović ozvaničeno ukidanje putarine na putu Herceg Novi-Trebinje, piše Mina biznis.

“Jedan namet manje za građane Crne Gore i sve naše turiste koji dolaze u Herceg Novi, a naročito građane prijateljske Bosne i Hercegovine (BiH)”, naveo je Krivokapić na svom Twitter nalogu.

Foto: Twitter

On je rekao da Vlada razvija dobrosusjedske odnose i ispunjava data obećanja.

Iz Vlade je saopšteno da su, pored Krivokapića i Cvijanović, ozvaničenju ukidanja putarine prisustvovali i ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara BIH, Staša Košarac, predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

Vlada je na sjednici prošlog četvrtka usvojila Informaciju o sporazumnom raskidu Sporazuma o izgradnji, funkcionisanju i transferu (BOT) puta Meljine-Petijevići, a Sporazum o raskidu prošlog petka potpisali su ministar finansija i socijalnog staranja, Milojko Spajić, Opština Herceg Novi i investitor Univerzal Monte.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja