Mislim da je Crnoj Gori potrebno da se fokus vrati na EU integracije i regionalnu saradnju i mislim da je Vlada u potpunosti posvećena tome, kazao je ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović u Tirani nakon jučerašnjeg sastanka sa kancelarkom Njemačke Angelom Merkel.

On je poručio da su svi sastanci imali  fokus na EU integracije i regionalnu saradnju, piše rtcg.me.

“Prije svega se razgovaralo o Berlinskom procesu koji je inicirala Merkel 2014. i njegovoj ulozi u unaprjeđenju i ubrzanju EU integracija i regionalne saradnje. Napravio se presjek učinjenog i onoga što se u budućnosti mora učiniti. Kancelarka je u svemu tome igrala ključnu ulogu i danas je snažno poručila da će Njemačka i u narednom periodu nastaviti da igra jaku ulogu”, istakao je Milatović.

Foto: Mediabiro, arhiva

On je kazao da svaka zemlja mora biti snažnije i bolje pripremljena u dijelu projekata koje protažira za finansiranje, kao i da je u Crnoj Gori neophodno popraviti kapacitete kako bi projekti imali mogućnost da dobiju finansije.

Milatović je saopštio da se razgovaralo i o inicijativi “Otvoreni Balkan” koju do sada protažiraju Srbija, Albanija i Sjeverna Makedonija.

“Tri zemlje su predočile prednosti te inicijative, komplementarnost u odnosu na Berlinski proces. Tako da ću i ja, a mislim i cijela Vlada, dodatno razmotriti aktivnije učešće Crne Gore u tom smislu”, zaključio je on.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja