Prevoz putnika u prvom kvartalu ove godine, u odnosu na isti prošlogodišnji period, bilježi rast u željezničkom, drumskom, lokalnom drumskom i aerodromskom saobraćaju, pokazuju podaci Monstata.

Rast prevezenih putnika u željezničkom saobraćaju iznosi 85,3 odsto, drumskom 47,1 odsto, lokalnom drumskom 3,6 odsto i aerodromskom 159 odsto.

“Kod prevoza robe u prvom kvartalu, u odnosu na isti prošlogodinji period, rast se bilježi kod prevoza robe na aerodromima 9,2 odsto, željezničkom 80,4 odsto, kao i kod ukupnog prometa robe u lukama 111 odsto”, navodi se u saopštenju.

Foto: Ilustracija, pixabay

Broj pretovarenih tona u lukama u prvom kvartalu je, u odnosu na uporedni period, porastao 115,4 odsto, a izmanipulisanih tona 76,6 odsto.

Statističari su kazali da broj registrovanih drumskih motornih i priključnih vozila u prvom kvartalu iznosio 52,32 hiljade, što je 2,2 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine.

“Broj prvi put registrovnih drumskih motornih i priključnih vozila u prvom kvartalu iznosio je 4,16 hiljada, što je 18,8 odsto više nego u istom kvartalu prošle godine”, navodi se u saopštenju.

U prvom kvartalu, drumskim teretnim motornim vozilima prevezeno je 197 hiljade tona robe.

“U strukturi prevezene robe, unutašnji prevoz učestvuje sa 90,9 odsto ili 179 hiljada tona prevezene robe, a međunarodni sa 9,1 odsto ili 18 hiljada tona prevezene robe.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja