Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada Podgorica, organizovao je besplatan sedmodnevni boravak u dječjem odmaralištu na Veruši za 15 pripadnika RE zajednice sa područja kampa Konik.

Djeca su imala priliku da budu u društvu svojih vršnjaka, odmaraju na svježem planinskom vazduhu, učestvuju u sportsko-rekreativnim igrama, maskenbalima i takmiče se u raznim kvizovima znanja.

Kako je saopšteno, osim sportsko – rekreativnih aktivnosti, djeca su prisustvovala radionicama „Prevencija bolesti zavisnosti“, „Uloga djece u prevenciji vršnjačkog nasilja“ i „Uticaj koronavirusa na djecu“ gdje su sa svojim vršnjacima razmjenjivali iskustva . Pomenure radionice u organizaciji su Kuće zdravlja Glavnog grada.

Foto: podgorica.me

Činjenica da djeca nijesu kandidati za vakcinaciju, te da se njihova zaštita u potpunosti zasniva na poštovanju mjera, mlade romkinje koje je Sekretarijat za socijalno staranje u saradnji sa NVO „ADRA“ obučio za rad na šivaćim mašinama, šile su maske po želji njihovih drugara.

Svi učesnici i predavači složili su se da je ovo bilo lijepo i veoma korisno druženje, te iskazali želju da se ono, u što kraćem roku, ponovi.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja