Glavni grad organizuje sajam preduzetništva od 14. do 18. juna, koji će pratiti panel diskusija Ženske priče o položaju žena u društvu i biznis zajednici.

Na sajmu preduzetništva biće predstavljeni proizvodi preduzetnika koji su u prethodnom periodu uz podršku Glavnog grada započeli biznise. 

Sajam će biti otvoren u  ponedeljak (14. 06.2021 godine) u 19:30 h, nakon čega će u Kući Rista Stijovića biti održana panel diskusija na kojoj će učestvovati odbornice iz Skupštine Glavnog grada. 

Foto: podgorica.me

Druga panel diskusija održaće se u srijedu (16.06. 2021 godine), na temu Gradska uprava iz ženskog ugla na kojoj će govoriti zapošljene u Glavnom gradu gdje će predstaviti funkcionisanje institucija, dok će se treća održati u petak (18.06.2021 godine) na njoj će o položaju žena iz drugog ugla govoriti akteri društvenog života koji na savremen i drugačiji način, posredstvom društvenih mreža uspješno utiču na društvenu zajednicu., saopšteno je iz Glavnog grada.

Zamjenica gradonačelnika dr Slađana Vujačić tim povodom podsjetila je da je Glavni grad u prethodnom periodu realizovao četiri konkursa za podršku ženskom preduzetništvu. 

‘’Naše „Ženske priče“ rezultat su višegodišnjih aktivnosti  na planu rodne ravnopravnosti.  Podsjetićemo, samo u nazad tri godine realizovali smo četiri konkursa  za podršku ženskom preduzetništvu i danas kao rezultat tih konkursa imamo više od četrdest  žena preduzenica, koje su pokrenule svoj biznis. „Ženske priče“ prilika su  da predstavimo  njihov rad, tako da će u tokom sljedeće sedmice na Trgu Bećir-bega Osmanagića biti  realizovan sajam ženskog preduzetništva, a sve to će pratiti i propratni  program.” zaključila je zamjenica Vujačić i pozvala sugrađane da posjete ovu manifestaciju. 

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja