Sportsko-reakreativno društvo Road Runners Montenegro, uz podršku opštine Budva organizovala je juče triatlon trku pod nazivom Challenge Budva – Montenegro. Pobjednik jučerašnje trke je Magnus Ditlev iz Danske, na drugom mjestu je Patrik Lange, dok je treće plasirani Ruedi Wild.

„Veoma sam srećan zbog današnje pobjede i stvarno mi mnogo znači. Ovo je moje prvo takmičenje u Crnoj Gori i zaista je sve ovdje divno“, rekao je Ditlev.

Prema njegovim riječima, najteži dio trke je bilo plivanje.

„Posljednjih 15 minuta trke sam uživao tako da je ovo ujedno i najbolje takmičenje moje do sad“, poručio je Ditlev.

Predsjednik opštine Budva Marko Carević rekao je da je da trka nije značajna samo za Budvu, već za cijelu Crnu Goru.
„Jer ipak ovakve manifesatcije i triatlon su nešto što u svijetu postaje sve popularniji. Mi smo pokušali da to radimo u postsezoni, a sve u cilju produženja turističke sezone“, kazao je Carević.

Foto: Mediabiro

U trci, kako je napomenuo, učestvuje oko 150 takmičara iz 20 zemalja svijeta što jako bitno u ekonomskom smislu.
„Ova trka je prilika za mlade u Crnoj Gori da se uključe u sport. Meni bi sport, iza turizma kao dominantno prve privredne djelatnost, bio druga“, poručio je Carević.

On ističe da je za sve, ne samo u Crnoj Gori, potrebno puno rada i odricanja.

„Ovdje u Budvi je danas na ovom takmičenju i svjetski šampio Lange. To je prilika da ljudi možda razgovaraju sa njim  da shvate da svaki uspjeh zahtijeva puno ulaganja“, kazao je Carević.

Kada je u pitanju organizacija samog Challenga, Carević kaže da je bilo otkaza takmičara.

Prema njegovim riječima, dio takmičara je sa Novog Zelanda otkazao, dok je dio njih uspio da dođe.

„Korona je stvarno uticala na sve, ali se nadam da će se ovo sve završiti i da ćemo izaći iz ove pandemije“, rekao je Carević. Kako je rekao, uprkos svemu ovogodišnja turistička sezona je bila uspješna.

„Mi smo uvijek bili optimisti i kada je nešto loše uvijek morate time hraniti i sebe i druge. Posjećenost je bila inzvaredna i ko je znao, i htio da radi, mogao je fino da valorizuje svoj rad“, zaključio je Carević.

Takmičare je juče od starta do ciljne ravnine dijelio 1,9 kilometara (km) plivanja, 90 km vožnje biciklom i 21 km trčanja.
Plivački dio je počeo iz zidina Starog grada, a završio se na Ričardovoj glavi.

Nakon toga, preko tranzicije kroz Stari grad, takmičari voze biciklatrasom od Budve do Buljarice. Trkački segment će se odvijati šetalištem do Rafailovića i nazad, uz prolazak kroz hotel Slovenska plaža.

Triatlon je multisportska disciplina koja u sebi sadrži plivanje, biciklizam i trčanje.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja