U saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Crne Gore, juče je u Mostaru otvoren jubilarni, 20. Sajam poljoprivrede “Dani trešnje 2022”, na kojem su, po prvi put, svoju ponudu i proizvode prezentovali i proizvođači iz Crne Gore.

Sajam koji će trajati od 22. do 24. juna okupio je preko 300 izlagača iz BiH i regiona a ovogodišnji partner Sajma je Vlada Crne Gore.

Delegaciju MPŠV predstavljali su generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević i načelnica Direkcije za biljnu proizvodnju Amra Terzić.

Manifestaciju, koja se održava u periodu od 22. do 24. juna, uz prigodnu svečanost otvorila je potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović.

Direktor Sajma Salem Bubalo istakao je kako se preko ovakvih manifestacija ponovno uspostavljaju pokidane veze koje su za lokalne proizvođače značile život.

,, Dosadašnja iskustva na “Danima trešnje” su pokazala zavidne rezultate na poljima turizma i poljoprivrede a posebno u uspostavljanju poslovnih kontakata i relacija s prostora bivše Jugoslavije, odnosno zemalja u okruženju. Posebno nas raduje činjenica da je ovogodišnji partner Sajma Vlada Crne Gore preko Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, koji će preko velikog broja svojih izlagača svoju zemlju predstaviti ovdje u Mostaru na “Danima trešnje”, kazao je Bubalo.

Foto: gov.me

Generalni direktor Direktorata za poljoprivredu Miroslav Cimbaljević na otvaranju manifestacije kazao je kako je ovo početak dobre partnerske, komšijske i bratske saradnje između BiH i Crne Gore.

Veliko mi je zadovoljstvo što Crna Gora na ovako ozbiljnom sajmu može pokazati svoju ponudu, razviti partnerski i prijateljski odnos s proizvođačima iz regije, ali i ponovo ojačati veze koje su pokidane u prethodnom periodu. Razmjenom iskustava dobre poljoprivredne prakse možemo razvijati sinergijsko djelovanje s ciljem da naša poljoprivredna proizvodnja bude uzdignuta na veći nivo i da stremimo toj proizvodnji kakva je i u zemljama Evropske unije“, naglasio je Cimbaljević.

Drugog dana Sajma planirana su naučna predavanja, kao i dodjela nagrada i priznanja kako ustanovama tako i pojedincima – Zlatna trešnja s medaljom, a sve će biti propraćeno kulturno zabavnim programom.

Moto ovogodišnjeg Sajma privrede, poljoprivrede i turizma “Dani trešnje 2022” je promocija suvenira i rukotvorina, kao i zaštita starih zanata.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja