Sve što je obećano građana prije parlamentarnih izbora 30. avgusta prošle godine više niko ne pominje, ocijenio je Srđan Perić iz organizacije KOD.

“U Crnoj Gori su nakon izbora prilično nesređeni odnosi kada je u pitanju ko će biti kadar, ali ono što je građanima prije izbora obećano više niko ne pominje kao prioritet”, rekao je Perić agenciji Mediabiro.

“U svemu ovome je ispušten osnov politike, jer se vi kandidujete na izborima i nudite određena kadrovska rješenja koja bi trebalo da rješavaju probleme građana”, napomenuo je Perić.

On je istakao da su građani “zaboravili ono što im je obećano, a to je pravda i bolji standard”.

“Kada nemate rezulatate ni jednoj ni na drugoj ravni, onda se postavlja pitanje šta možemo da očekujemo u narednom periodu”, rekao je Perić.

Foto: Mediabiro

On smatra da u prekompoziciji vlasti subjekti nijesu saopštili koja je to platforma na kojoj se okupljaju i koja će to konkretna rješenja realizovati nakon tog dogovora.

“Sve se svelo na klasičnu političku borbu za pozicije i sad svako svakoga optužuje da su mu “fotelje” najbitnije, iako su svi subjekti nastavili i dali pun doprinos partijskom zapošljavanju”, naveo je Perić.

On je poručio da je rješenje za političku krizu nije njeno konstatno produbljivanje.

“Ovo što sad vidimo, je bez početka i kraja. Čak i da se dogode novi izbori, opet bis mo prolazili kroz iste agonije”, smatra Perić.

Osnov svega je, kako je rekao,  da se politika vrati građanima, da se moć vrati građaninu.

On je istakao da su političari tražili podršku od građana da bi rješavali probleme zajednice, “a ne da bi se žalili kroz šta prolazite i kako ne žele fotelje”.

“Rasporedite svoje kadrovske pozicije i dajte nam rezultate. Na tome treba insistirati, jer po tome kako su stvari sad posložene građanin nikad neće doći na dnevni red aktuelne politike”, poručio je Perić.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja