Radovi na uređenju pješačke zone  ispred Gimnazije „Slobodan Škerović“ počeli su danas, a rok za završetak radova je 90 dana.

Od prateće infrastrukture predviđena je izgradnja vodovoda, fekalne i atmosferske kanalizacije, električnih instalacija jake i slabe struje. Opremu čine betonske klupe, inox stubići, podzemni kontejner i rasvjeta. Takođe, rekonstrukcijom je predviđeno ozelenjavanje prostora i formiranje novog drvoreda pored ograde gimnazije.

Foto: podgorica.me

Ugovorena vrijednost iznosi 282.414,99 eura, a izvođač radova je „Grand design“ iz Podgorice. Projektom je predviđena prenamjena postojeće saobraćajnice u pješačku površinu sa štampanim betonom, s tim što će biti omogućen prolaz za interventna vozila. Pješačka površina je širine 12,35 m i dužine 130,55 m.

Podsjećanja radi, dio Ulice Vaka Đurovića (od ulaza na parking Zavoda za hitnu medicinsku pomoć do ulaza u dvorište Gimnazije Slobodan Škerović) prethodno je pretvoren u pješačku zonu.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja