Menadžer Glavnog grada i Služba za međunarodnu saradnju, zajedno sa Ambasadom Republike Italije i Udruženjem italijanskih privrednika u Crnoj Gori „Konfindustrija Montenegro”, organizovali su zoom sastanak na kojem su prezentovani investicioni potencijali Podgorice, poslovnoj zajednici Italije i onima koji svoj biznis razvijaju u našoj državi.

Kako je saopšteno, ovom prilikom, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković je izrazio zadovoljstvo što se potencijali Glavnog grada sve više prepoznaju i podsjetio da je Podgorica uprkos brojnim izazovima, naročito tokom prethodne godine, imala pozitivne rezultate. Zahvalio je na dosadašnjoj saradnji i istakao da vjeruje da će do kraja godine biti još zainteresovanih investitora. 

Vuković je naglasio da je ovo još jedan od načina da se poboljša ekonomska slika, što je od velikog značaja naročito u ovim vremenima, ali i da Podgorica dobije nove sadržaje. Naglasio je da Podgorica želi da tradicionalno dobri odnosi između Italije i Crne Gore, bude temelj za gradnju još boljih ekonomskih odnosa.

Foto: podgorica.me

,, Ambasador Republike Italije u Crnoj Gori Luka Celioli pohvalio je angažovanje Glavnog grada kada je u pitanju podsticaj razvoju biznis zajednice u Podgorici. On je istakao prednosti činjenice da se u Crnoj Gori koristi euro kao valuta, naglašavajući da je riječ o zemlji koja je u procesu pristupanja EU otišla najdalje”, saopšteno je iz Glavnog grada.

Predsjednik „Konfindustrije Montenegro” Marko Đinđinović  takođe je ocijenio da su prilike za investiranje i saradnju značajne, posebno ističući značaj Udruženja koje predstavlja, a koje broji oko 150.000 firmi sa preko pet miliona zaposlenih.

Menadžer Glavnog grada Marjan Junčaj je kroz prezentaciju o biznis zonama predstavio brojne povoljnosti i detalje u vezi sa Javnim pozivom za izbor korisnika biznis zona u Podgorici i ukazao na povoljnosti i olakšice koje su od značaja za potencijalne investitore. 

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja