Startup akademija Elektrotehničkog fakulteta Rise-T počeće sa četvoromjesečnom obukom u februaru, po završetku selekcije prijava koje se mogu slati do 1. februara.

Iz Univerziteta Crne Gore (UCG) je saopšteno da pravo na učešće imaju timovi od tri do pet članova koje čine studenti Elektrotehničkog i Prirodno-matematičkog fakulteta.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Zainteresovani mogu aplicirati popunjavanjem obrasca na sajtu http://startup.etf.ucg.ac.me.

“Šest odabranih timova imaće priliku da razvijaju svoje inovativne biznis ideje radeći sa stručnjacima iz različitih oblasti. Polaznici će naučiti kako da razmišljaju o komercijalizaciji svojih inovativnih ideja i pokretanju sopstvenog biznisa, kao i o podjednako važnoj prezentaciji”, navodi se u saopštenju.

I ove će godine na kraju obuke biti organizovano finalno takmičenje na kome će biti odabrane najintovativnije ideje i najperspektivnije start up rješenje, a najbolji timovi nagrađeni vrijednim nagradama.

Svaki tim će dobiti svog mentora koji će ga sprovesti kroz cijeli proces razvoja ideje.

Mentori su glavni inženjer za mrežne analize u Crnogorskom elektroprenosnom sistemu (CGES) i predsjednik savjeta Agencije za investicije Crne Gore, Ljubo Knežević, koosnivač Uhura Solutions, UK-based AI fintech startup, Đuro Stojanović, kao i direktor kompanije Amplitudo, Nenad Novović.

Mentori su i izvršni direktor za tehniku Telenora za Srbiju i Crnu Goru, Saša Leković, generalni direktor Telenora Crne Gore Branko Mitrović, kao i direktorica kompanije DigitalBee i suosnivač startup-a Flourish, Jasna Pejović.

Sa timovima će raditi i komentori koji će ih obučavati kroz tematske module direktor PWC za Crnu Goru, Sava Laketić, osnivač The Badger Crew i ekspert za komunikacije Darko Ivanović, projekt menadžer u Tehnopolisu Aleksandar Janičić, kao i Product Owner Lead u Amplitudu, Boris Banjac.

“Cilj startup Akademije je da povezivanjem akademskog i biznis sektora odabranim studentima pruži dodatnu vrijednost u oblasti start up ekosistema, a to je umijeće pokretanja sopstvenog biznisa i kreiranja novih grana u ekonomiji Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Elektrotehnički fakultet ovaj projekat, već drugu godinu zaredom, realizuje u saradnji sa kompanijom Amplitudo.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja