U Crnoj Gori je u petak boravilo 14,7 hiljada turista, što je 51 odsto brojke na isti dan 2019. godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Vršiteljka dužnosti direktora NTO, Ana Tripković Marković, kazala je Vijestima da imaju razloga da budu zadovoljni početkom turističke sezone imajući u vidu turistički promet koji je ostvaren prethodnih sedmica.

“Pozitivne trendove turističkog prometa sa emitivnih tržišta zabilježili smo tokom cijelih praznika, a dobra posjeta nastavljena je i u sedmici za nama. O tome svjedoče i podaci lokalnih turističkih organizacija od petka, kada je u Crnoj Gori boravilo oko 14,7 hiljada turista, što je 51 odsto ostvarenog turističkog prometa u odnosu na isti dan 2019, a što takođe predstavlja i skok od oko 20 odsto u odnosu na prethodnu sedmicu, odnosno prvomajske praznike”, rekla je Tripković Marković.

Iz Vlade je ranije saopšteno da očekuju da ova sezona bude na nivou 60 do 65 odsto one iz 2019. godine. Prošle godine je zbog pandemije i mjera zatvaranja tadašnje Vlade realizovana svega oko 15 odsto prometa iz 2019. godine.

Foto: Ilustracija, travelway.me

“Najveći broj gostiju proteklih dana boravio je na budvanskoj rivijeri i drugim primorskim gradovima, dok sjeverne i centralne opštine bilježe solidnu posjetu. Kada je riječ o očekivanjima za predstojeću sezonu, imamo razloga da budemo optimistični imajući u vidu interesovanje turista i najavljene avio-linije tokom ljetnjih mjeseci”, kazala je Tripković Marković.

Prema njenim riječima, ono što je prioritet, uporedo sa promotivnim aktivnostima, jeste stabilizacija epidemiloške situacije u zemlji, kako bi turistima poslali poruku da je Crna Gora odgovorna i bezbjedna destinacija.

“U tom kontekstu raduju odluke Švajcarske i Njemačke koje su prethodnih dana uklonile Crnu Goru sa liste visokorizičnih područja, kada je u pitanju pandemija virusa covid-19, a nadamo se da će ubrzo, pored Njemačke, i druge zemlje EU dati preporuku svojim građanima da mogu putovati u Crnu Goru bez posebnih ograničenja, što će usloviti i veći dolazak turista”, navela je Tripković Marković.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja