Predstavnici Investiciono-razvojnog fonda i gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković razgovarali su danas o zajedničkim projektima iz domena infrastrukturnih projekata, vodosnabdijevanja, zaštite životne sredine i održivog razvoja. Vuković je istakao da očekuju pomoć ovog fonda u realizaciji ambiciozne agende za naredni period.

Gradonačelnik Vuković je predstavio aktivnosti u pravcu daljeg smanjenja gubitaka na vodovodnoj mreži uz akcenat na izuzetan učinak Glavnog grada kada je u pitanju povlačenje sredstava iz pretpristupnih fondova EU, piše rtcg.me.

Kako ističu u saopštenju IRF-a, Vuković je izrazio snažnu zainteresovanost da IRF povoljnim kreditiranjem podrži dio razvojnih projekata Glavnog grada, s fokusom na unapjeđenje infrastrukture, snaženje cirkularne ekonomije, dekarbonizaciju i smanjenje zagađenja, a sve u cilju boljeg i kvalitetnijeg života građana Glavnog grada i unaprjeđenja kvaliteta javnih usluga na lokalnom nivou.

Razgovarano je i o dosadašnjem finansiranju infrastrukturnih projekata od strane IRF-a čiji su nosioci bila preduzeća čiji je osnivač Glavni grad, kao i podršci održavanju likvidnosti ovih preduzeća. Zajednički je konstatovana posvećenost snaženju saradnje u predstojećem periodu.

Foto: IRF

Rukovodstvo IRF-a upoznalo je gradonačelnika i njegov tim sa dosadašnjom podrškom IRF-a privrednicima sa teritorije Podgorice, koja je u prethodnom periodu realizovana u iznosu 283 miliona eura za podršku 1.300 privrednih subjekata sa teritorije Glavnog grada. Razgovarano je o aktuelnim programima kreditne podrške namijenjenim mikro, malim i srednjim preduzećima i preduzetnicima, uz poseban akcenat na potencijal finansiranja infrastrukturnih i zelenih projekata.

U delegaciji IRF-a bio je predsjednik Odbora direktora Velizarom Kaluđerovićem i izvršna direktorica Irena Radović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja