Gradonačelnik Ivan Vuković, sa saradnicima, obišao je radove na rekonstrukciji ulica Sava Lubarde i Spasa Nikolića. Tokom obilska Vuković je istakao da je zadovoljan trenutnom dinamikom izvođenja radova, te podsjetio na razloge zbog kojih rekonstrukcija ovih saobraćajnica traje duže od planiranog.

“Danas smo u Staroj varoši gdje teku radovi na rekonstrukciji dvije ulice. Radove u Ulici Sava Lubarde i Spasa Nikolića izvodimo po ugledu na rekonstrukcije Braće Zlatičanin, Gojka Radonjića, Keše Djurovića i Predgrad. Sve je to dio priče da Staroj varoši vratimo autentičan izgled. Kroz adekvatnu materijalizaciju, ugradnjom kaldrme, moračkog oblutka, uljepšavamo ovaj dio grada, prvenstveno za one koji tu žive, a ujedno i doprinosimo turističkoj valorizaciji. Uskoro završavamo radove u dijelu Ulice Spasa Nikolića, a istovremeno, nažalost, imamo niz problema u Ulici Sava Lubarde”, kazao je Vuković i podsjetio da je ulica prilično uska, da mašine ne mogu da pristupe terenu, te da se zbog toga mnogi radovi moraju izvoditi ručno, kao i da se katastar podzemnih instalacija ne poklapa sa stvarnim stanjem na terenu. 

Gradonačelnik je kazao da je postojalo i nekoliko nelegalno podignutih ograda koje je trebalo ukloniti, kao i da je Glavni grad dogovorio sa CEDIS-om da se iskoristi preiod izvođenja radova, kao i tehničke mogućnosti, i da se ukopaju kablovi elektro instalacija, što je, uz pomenuto, uticalo na produženje roka za realizaciju ovog projekta.

Foto: Mediabiro

“Koristim priliku da se izvinim ljudima koji trpe zbog toga što radovi traju nešto duže od planiranog, ali i da najavim da bi, ukoliko sve bude po planu, ekipe iz CEDIS-a trebalo da završe radove već naredne sedmice, nakon čega ćemo mi moći da uđemo u izlivanje betonske ploče, a nakon toga postavimo kaldrmu. Ukupna vrijednost ovog projekta je 250.000,00 eura, dužine 285m”, kazao je Vuković i najavio da će tender za izvođenje radova na rekonstrukciji Ulice Špira Mugoše biti uskoro raspisan. Riječ je o ulici koja je posebno važna za Starovarošane i za njenu rekonstrukciju je opredijeljeno 500.000,00 eura.

Vuković je podsjetio da je toku i izmjena režima u Ulici Petra Prlje, po zahtjevu lokalne zajednice, te će ona u najvećem dijelu postati jednosmjerna i na taj način će se obezbijediti potrebnih 20 parking mjesta.

Posjetu Staroj varoši gradonačelnik je iskoristio i za susret sa mještanima iz Ulice Crnogorskih serdara koji se protive izgradnji višespratnice u tom dijelu Stare varoši. Gradonačelnik je kazao da se sa predstavnicima mještana sastao juče, te da im je predočen pravni aspekt, odnosno mogućnosti koje Glavni grad ima u tom smislu, a da će danas, kako je na sastanku dogovoreno, skupa obići pomenuti prostor.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja