Ministarstvo finansija i socijalnog staranja saopštilo je da je za četiri dana prijavljeno čak 8.829 djeca za dječji dodatak.

“Čak 8.829 djece prijavljeno je za dječji dodatak za samo četiri dana, 8.807 rješenja je već pripremljeno, a u manjim opštinama postupak je pri kraju”, napisao je Odović.

To je na svom Tviter nalogu objavio državni sekretar u resoru Milojka Spajića, Janko Odović.

On podsjeća da je prijava izuzetno jednostavna, te da se građani u centru za socijalni rad zadržavaju svega nekoliko minuta.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Inače, podnošenje zahtjeva za dječiji dodatak za više od 45 hiljada djece, uzrasta do šest godina, počelo je 1. septembra.

Pravo na iznos od 30 eura ima do petoro djece u porodici.

Prijave se podnose u Centru za socijalni rad u mjestu stanovanja uz ličnu kartu roditelja ili staratelja i matični broj djeteta.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja