Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obezbijediće opremu i ostalu infrastrukturu potrebne za rad buduće Nacionalne referentne fitosanitarne laboratorije, kroz implementaciju drugog Projekta institucionalnog razvoja i jačanja poljoprivrede Crne Gore (MIDAS 2), u iznosu oko 1,5 miliona eura, saopštio je ministar Aleksandar Stijović.

On je sa rektorom Univerziteta Crne Gore Vladimirom Božovićem i dekanicom Biotehničkog fakulteta Božidarkom Marković  potpisao Sporazum o regulisanju međusobnih prava i obaveza za funkcionisanje buduće Nacionalne laboratorije, nove podorganizacione jedinice Biotehničkog fakulteta UCG.

Kako je saopšteno, Stijović je kazao da Sporazum prestavlja jedan od koraka za zatvaranje pregovora u Poglavlju 12 koje se tiče Bezbjednosti hrane, veterinarske i fitosanitarne politike.

Foto: gov.me

„Ukupno procijenjena vrijednost ovog segmenta MIDAS 2 projeka biće realizovana finansiranjem građevinskih radova na izgradnji novog sprata na krovu BTF-a; potpunim opremanjem laboratorije namještajem i laboratorijskom opremom, pružanjem tehničke pomoći za izradu nacrta pravnog dokumenta kojim se definišu odnosi između Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove (UBHVFP) i Nacionalne referentne laboratorije; pripremom studija izvodljivosti i biznis plana kao i pripremom dokumentacije za akreditaciju testova i metoda“, kazao je ministar Stijović.

Rektor Božović zahvalio se svim činiocima na uloženim naporima i energiji da se, prije svega, dođe do Sporazuma koji je danas potpisan, a koji čini veliki značaj za cjelokupno društvo i akademsku zajednicu Crne Gore.

„Osnivanje savremene Laboratorije predstavlja veliki značaj za UCG u smislu razvoja, ne samo infrastrukturnih kapaciteta, nego prije svega širenja naučnoistraživačke baze koju dobijamo savremenom Laboratorijom“, objasnio je Rektor.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja