Sud za prekršaje u Budvi naplatio je u prva tri mjeseca oko 350 hiljada eura kazni, saopštio je predsjednik suda Marko Đukanović. On je objasnio da je maplata novčanih kazni u prva tri mjeseca veća je za trećinu u odnosu na isti period 2021. godine, ali i da je zabilježen rekordan rast predmeta.

Sud za prekršaje u Budvi sa odjeljenjima u Ulcinju, Baru, Kotoru i Herceg Nivom je za prva tri mjeseca 2022. godine imao je u radu preko 8.000 predmeta, od kojih je oko 3.000 riješeno, piše rtcg.me.

“Priliv predmeta u odnosu na 2021. godinu veći je za 1.563 ili 230%. Izvršenje novčanih kazni u odnosu na 2021. godinu je povećano za skoro 90.000 eura, pa je sud na dan 31. mart 2022. godine realizovao oko 350.000 eura, što predstavlja povećanje od čak 35% u odnosu na 2021. godinu”, saopštio je predsjednik suda Marko Đukanović.

Foto: Ilustracija, pixabay

Kako je naveo, riječ je o izuzetnom rastu u naplati novčanih kazni, kada se ima u vidu da su rezultati ostvareni u kriznim vremenima, u kojima je veliki broj fizičkih i pravnih lica zbog krize na globalnom nivou redukovao svoje poslovanje, odnosno prihode.

“Tendencija povećanja broja predmeta nastavljena je i u aprilu mjesecu, a rekordan rast se očekuje tokom tri mjeseca ljetnje turističke setone. Sud će i pored ogromnog povećanja broja predmeta, te sa jednim upražnjenim sudijskim mjestom i u narednom periodu nastaviti trend uspješnih rezultata o čemu će javnost blagovremeno obavještavati”, poručio je Đukanović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja