Vlada nije odustala od davanja konsecije za Aerodrome Crne Gore, što je bio plan i prethodne izvršne vlasti, potvrdili su Danu izvori bliski tenderskoj komisiji.

Tenderska komisija uputila je dopis mogućim ponuđačima, kako bi se organizovao sastanak sa njima krajem mjeseca.

Prema informacijama lista, trojica potencijalnih ponuđača dobili su od Vlade poziv da se pojave na sastanku 27. septembra u hotelu Hilton u Podgorici. Ponuđačima će biti omogućeno da održe prezentaciju, a među njima su Corporacion America Airports, francusko-turski konzorcijum ADP-TAV i Incheon International Airport Corporation.

„Svakom od ponuđača Vlada će dati adekvatno vrijeme da saopšti planove“, navodi se u pozivu koji je uputila tenderska komisija.

Foto: rtcg.me/arhiva

Indijska kompanija GMR ranije je navela da neće učestvovati u daljem postupku za dobijanje koncesija za Aerodrome Crne Gore. Ta je kompanija otpala, jer je nedavno francuski ADP, koji sa turskim TAV-om takođe želi da upravlja aerodromima u Podgorici i Tivtu, kupio 49 odsto akcija od indijske kompanije.

Prema tome, u trku za dobijanje koncesija za upravljanje aerodromima u Podgorici i Tivtu ući će trikompanije – francusko-turski konzorcijum ADP–TAV, južnokorejski Incheon i Corporacion America Airport. U uslovima pretkvalifikacione dokumentacije navodi se da potencijalni ponuđač ne može podnijeti prijavu za pretkvalifikaciju ako on ili bilo koji od njegovih članova posjeduje više od pet odsto udjela/akcija u drugom članu potencijalnog ponuđača ili u bilo kojem od njihovih povezanih društava.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja