Građevinski radovi na nacionalnoj Kući maslina u Starom Baru, u vrijednosti od oko milion eura, završeni su, a u toku su završne aktivnosti na uređenju terena i priključenju objekta na elektroenergetsku i vodovodnu mrežu, saopšteno je iz Uprave javnih radova.

Uprava javnih radova potpisala je u ponedjeljak ugovor o tehničkom pregledu izvedenih radova sa kompanijom Monteput, nakon kojeg će objekat i formalno biti predat korisniku na upotrebu.

-Kuća maslina ima ukupnu površinu od oko 1,1 hiljadu metara kvadratnih, a zamišljena je kao administrativni i edukativni centar, koji će ujedno biti središte raznih manifestacija, među kojima i tradicionalne Maslinijade – navodi se u saopštenju.

Foto: Uprava javnih radova

Objekat će sadržati i manji pogon za preradu maslina, koji će biti otvoren za sve crnogorske maslinare i zainteresovane turiste, kako bi mogli da vide kompletan proces dobijanja ulja.

-Osim značajnog unapređenja uslova za rad crnogorskih maslinara i predstavljanja proizvoda vrhunskog kvaliteta, očekuje se da će Kuća maslina biti veoma atraktivna i za mnogobrojne strane turiste i posjetioce, čime će postati dio turističke i kulturne ponude Bara i Crne Gore – zaključuje se u saopštenju.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Novinarka, kolumnistkinja, portparolka udruženja preduzetnica Crne Gore i urednica portala Preduzetnica.me, rođena Podgoričanka, bira teme i piše članke koji nas podsjećaju da su "istinske vrijednosti isključivo one koje odgovorno i marljivo gajimo u sebi“ i da je kontinuirani rad "najveća životna investicija“. Vječita zaljubljenica u prirodu, pisanu, a i datu riječ.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja