Stečajni upravnik Montenegro erlajnsa (MA) Saša Zejak, saopštio je da će pokušati sve da uradi kako bi ta kompanija ponovo poletjela, ne narušavajući interese drugih preduzeća.

On je na otvaranju predstavništva MA na Aerodromu Golubovci naveo da do sada nijesu prodavali imovinu MA, niti da to planiraju, piše rtcg.me.

“Mi već treći mjesec zaredom isplaćujemo plate zaposlenih iz svojih sredstava i sljedećih dana smo na putu da obezbijedimo sredstva za tekuće finansiranje za nekih 30-ak zaposlenih”, poručio je Zejak.

On je dodao da će pravno odgovarati svako ko bude neosnovano prijavio potraživanje prema kompaniji.

Zejak je naveo da je saradnja sa novom nacionalnom avio kompanijom To Montenegro strateška, prenosi portal Vijesti.

Foto: Ilustracija, pixabay

“Pojedini medijski navodi da mi vršimo opstrukciju prema njima nijesu bili tačni. Mi sa njima sarađujemo super i imamo intenzivnu saradnju, tako da nikakva kolizija između nas i njih ne postoji”, kazao je Zejak.

On je poručio da će revitalizovati sva sredstva koje je MA koristio i najavio otvaranje predstavništva te kompanije u zemljama regiona.

U Montenegro Airlines krajem aprila otvoren je stečaj koji je Uprava prihoda i carina tražila zbog poreskog duga od 11,9 miliona eura.

Radnicima se duguje sedam zarada, kao i staž za oko tri godine.

Ukupni dugovi kompanije su 110 miliona eura, a račun je u blokadi od kraja decembra na iznos preko 20 miliona eura.

Većina imovine kompanije nalazi se pod hipotekama, zabilježbama i drugim teretima povjerilaca.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja