Od četiri državne željezničke kompanije u Crnoj Gori, u prvoj polovini godine je samo Željeznički prevoz (ŽPCG) poslovao pozitivno, pokazuju bilansi uspjeha željezničkih kompanija objavljeni na sajtu Montenegroberze. 

Ukupan poslovni gubitak tri željezničke kompanije u prvih šest mjeseci tekuće godine iznosio je oko 1,79 miliona eura.

Željeznički prevoz (ŽPCG) u prvih šest mjeseci ove godine ostvario je pozitivan poslovni rezultat od 48,18 hiljada eura. U istom vremenskom periodu prošle godine ta kompanija poslovala je sa gubitkom od 45,6 hiljada eura, piše gradski.me.

Državna kompanija Montekargo u prvih šest mjeseci ove godine prijavila je poslovni minus od 1,28 miliona eura, što je značajno više u odnosu na isti period prošle godine kada je minus iznosio 751,12 hiljada eura.

Takođe, prihodi Montekarga su značajno smanjeni u prvoj polovini ove godine u odnosu na isti prošlogodišnji period, sa 2,83 miliona eura na 2,08 miliona eura.

Foto: rtcg.me/arhiva

Željeznička infrastruktura (ŽICG) je tokom prve polovine ove godine poslovala sa minusom od 199,2 hiljade eura. U odnosu na isti period prošle godine poslovanje ŽICG je pogoršano, s obzirom da ta firma u prvoj polovini prošle godine imala pozitivan neto rezultat od 3,04 hiljade eura.

ŽICG je do kraja juna ove godine ostvarila prihod od 7,19 miliona eura, koji je neznatno uvećan u odnosu na prvih šest mjeseci prošle godine.

Državna kompanija Održavanje željezničkih voznih sredstava (OŽVS) u prvih šest mjeseci ove godine imala je neto rezultat u minusu 316,85 hiljada eura.

U istom periodu prošle godine minus je bio nešto veći i iznosio je 328,75 hiljada eura.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja