Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović podržao je predlog izmjena i dopuna Zakona o zaradama zaposlenih u javnom sektoru koje je Sindikat doktora medicine proslijedio svim poslanicima u Skupštini, navodeći da drugim funkcionerima treba smanjiti zarade, a povećati ljekarima, piše Mina biznis.

On je, gostujući u emisiji Neđelja u petak na Televiziji A1, kazao da iako upućeno pitanje resorno njemu ne pripada, on ima vrlo jasan stav o tome.

„Smatram da drugim funkcionerima treba smanjiti zarade, a povećati ljekarima”, rekao je Abazović.

Foto: Ilustracija, Pixabay

On je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, kazao da je to pravedno rješenje.

“Kada kažem “funkcioneri” mislim na one iz prve kategorije koji imaju najviše zarade u zemlji“, rekao je Abazović.

On je kazao da se i ranije zalagao za to da Crna Gora ima progresivnu stopu oporezivanja zarada.

“Što bi značilo da one najmanje zarade ostanu iste ili da se povećaju, a da oni koji imaju veću zaradu imaju veće poreske obaveze, čime bi se napravila pravedna distribucija”, naveo je Abazović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja