Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i ove godine učestvuje na Arapskoj berzi turizma. Riječ je o vodećem globalnom B2B događaju za turističku industriju Bliskog istoka, koji okuplja profesionalce u oblasti putovanja i turizma, predstavnike vlada, međunarodnih medija i izlagače iz cijelog svijeta.

Imajući u vidu turističku tražnju sa ovog tržišta, Crna Gora sa svojom raznovrsnom ponudom, bogatstvom nacionalnih parkova i prirodnih ljepota, mediteranskom klimom, ima veliku šansu da se pozicionira kao turistička destinacija i privuče turiste ovog regiona, na prvom mjestu zbog atraktivne ponude sjevernog dijela zemlje, piše Media biro.

Kako su kazali turistički poslenici iz Crne Gore, to je upravo ono što zainteresovani iz Dubaija traže.

Foto: Media biro

„Ono što Crna Gora ima da pruži je isto ono što nudi i Hrvatska i Italija i Bosna. Ja volim da im kažem mi svo sve tri države u jedno. Spajamo i more i prirodu i to je ono što ih oduševljava i vraća u Crnu Goru”, kazao je Admir Zekić iz TA Trip travel.

Generalni menadžer hotela Regent Porto Montenegro Kai Dieckmann poručio je da ima zainteresovanih.

„Drago mi je da vidim da su ljudi zainteresovani da ponovo krenu sa putovanjima i naročito mi je drago što vidim da je jako veliko interesovanje za Crnu Goru”, naveo je Dieckmann.

Takođe, hotelijeri su zadovoljni uspješnošću Arapske berze turizma.

Foto: Media biro

„Ova ekonomski jaka i stabilna tržišta, čije stanovništvo ima visoku platežnu moć, predstavljaće vrlo dobru zamjenu za neka tradicionalna tržišta koja su pogođena koronavirusom i koja možemo očekivati u smanjenom obimu ove godine”, rekao je Milan Čolan iz HG Montenegro stars Budva.

„Napravili smo par dobrih kontakata od kojih se nadamo da će biti plodonosni i da ćemo imati veći broj turista sa arapskog tržišta”, dodao je Vernes Zagora iz resorta Stara čaršija.

Miloš Bulatović iz TA Montenegro tourist service DMC istakao je da mu je zadovoljstvo što su, pored svih nedaća uzrokovanih pandemijom koronavirusa, crnogorski turistički poslenici predstavili ponudu u Dubaiju.

„Zadovoljan sam i što je NTO uspjela da nas okupi. Interesovanje je zaista veliko. Tokom ova dva dana imali smo preko 100 sastanaka sa agencijama iz Dubaija i uopšte iz Emirata”, zaključio je Bulatović.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja