Narodna biblioteka Radosav Ljumović je najstarija je institucija kulture u Podgorici. Povodom 19. januara — Dana Biblioteke, tokom cijelog januara biće organizovano darivanje knjiga i besplatno učlanjenje. Svi sugrađani mogu se besplatno učlaniti u Biblioteku, kao i u sve područne jedinice. Osim toga, ko želi i smatra potrebnim, Biblioteci može pokloniti knjigu, piše Mediabiro.

Pomoćnica direktora Narodne Biblioteke Sanja Vojinović kaže da je ova akcija prošle godine imala jedan lijepi odziv sugrađana.

,,Dobili smo vrlo kvalitetne i lijepe naslove, građani su bili oduševljeni da mogu besplatno ostvariti učlanjenje. Samim tim, oni mogu da koriste razna odjeljenja biblioteke, i za djecu i za odrasle, periodiku kao i sve usluge koje su u sklopu čitaonica “, kazala je ona agenciji Mediabiro.

Foto: Mediabiro

Vojinović napominje da će od februara Narodna biblioteka obezbijediti i besplatno učlanjenje za djecu, penzionere i studente, kaže da će samo zaposleni imati obavezu da plate članarinu.

– Ovo važi u svim onim danima kada nemamo akcije, kojih će biti u narednoj godini mnoštvo, povodom raznih datuma koje ćemo obilježavati tokom godine – navela je Vojinović.

Protekla godina bila je, prema njenim riječima, aktivna, a dodaje i da su posvećeno radili na svakom segmentu rada biblioteke koji se odnosi na pribavljanje novih knjiga u fondu.

– Osnovali smo Stripoteku, prvu u Crnoj Gori. To je jedan značajan projekat kako za mlade tako i za starije, jer ljubitelje stripa imate u svim generacijama. Objavili smo 19 novih izdanja različitih autora i iz različitih oblasti kulture, umjetnosti i nauke, uključujući časopis za djecu i mlade „Latica“ i časopis za kulturu i kulturna pitanja „Glasnik” – kaže Vojinović.

Foto: Mediabiro

Ističe da su renovirali Periodiku, obnovili salu „Božidar Vuković Podgoričanin“, postavili putokaze, pustili u rad digitalnu interaktivnu tablu, te da su brojne programe posvetili djeci, mladima i odrasloj publici , i segmentirali ih kako bi dobili novu i zadržali postojeću publiku.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja