Ministarstvo ekonomskog razvoja od 32 pristigle, pozitivno je ocijenilo 11 prijava za grantove za ranu fazu razvoja startapova. Ukupan iznos podrške obezbijeđen za ove namjene u 2021. godini iznosi 200.000 eura.

Na lista pozitivno ocijenjenih prijava su Sjever. me d.o.o, Alicorn d.o.o, Jačanje razvojnog potencijala kompanije Alicorn d.o.o. za izradu edukativnih video igara, Ivan Radunović – NichedAi, Confidi d.o.o. – Konfidi digitalni novčanik, Aragorn d.o.o.- Statup Antartix platforma, DigitalBee d.o.o. – Mobilna aplikacija Flourish – digitalni asistent za razvoj zaposlenih, Petar Šćepanović -Izrada softverskih rješenja, plasiranje na tržište i promocija prve verzije platforme digitalnog turističkog vodiča – Guidi, Impact Institut – Press Room App PR & Media Software, Platforma za kreiranje sadržaja i unapređenje odnosa sa medijima, Oykos Development d.o.o. -Telemed MNE, Cube 42 d.o.o – Cube42, GuesTool d.o.o.- Digitalni servis za gosta GuesTool.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Kako ističu u saopštenju, bodovanje projekata obavljeno je na skali od 0 do 100 bodova sa jasno utvrđenim kriterijumima u Javnom konkursu, a pozitivno ocijenjenim se smatra projekat koji ukupno ima najmanje 70 od 100 mogućih bodova. 

“Od ukupno 11 pozitivno ocijenjenih prijava, devet je podnijeto od formalnih startapova, odnosno već osnovanih privrednih društava, dok su dvije prijave podnijete od neformalnih startap timova, koji će biti u obavezi da se registruju u Centralnom registru privrednih subjekata prije dodjele granta. U okviru pozitivno ocijenjenih prijava predloženo je zapošljavanje 35 osoba, koja u prethodnih šest mjeseci nijesu bila angažovana kod istog poslodavca”, navodi se u saopštenju Ministarstva. Ukupno tražena sredstva za sufinansiranje od Ministarstva iznose nešto više od 190.000 eura. 

“Dodjela sredstava po Konkursu vršiće se po redosljedu sa rang liste i u skladu sa raspoloživim budžetom, a nakon sprovedenog procesa finalnog usklađivanja budžeta”, napominju u Ministarstvu ekonomskog razvoja. 

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja