Zavod za zapošljavanje Crne Gore objavio je danas Javni konkurs za realizaciju Programa “Podsticaji za sezonsko zapošljavanje”, u 2021. godini, a u program će biti uključeno oko 550 nezaposlenih.

Krajnji rok za podnošenje zahtjeva za realizaciju programa sa potrebnom dokumentacijom je 31. maj u 15 h.

U program će, kako su naveli,na period do tri mjeseca, biti uključeno 550 nezaposlenih koja su na evidenciji biroa rada, duže od tri mjeseca, i to: nezaposlena lica do 30 godina života i/ili nezaposlene žene.

,,Zavod će pripremiti nezaposlena lica za učešće u programu, a poslodavci koji će realizovati program će iz te grupe pripremljenih lica izvršiti izbor i zaposliti ih na sezonskim poslovima. Odlukom Upravnog odbora Zavoda za zapošljavanje opredijeljeno je 601.000 eura za realizaciju programa”, navodi se u saopštenju ZZZCG.

Foto: Ilustracija, Pixabay

Program je samo jedan od aktivne politike zapošljavanja kreiran u skladu sa potrebama tržišta rada.

Kako ističu, cilj programa je povećanje zaposlenosti nezaposlenih sa evidencije Zavoda, koja imaju potrebne vještine, ali se suočavaju sa poteškoćama u pronalaženju posla zbog drugih ličnih karakteristika.

“Program će se realizovati u saradnji sa poslodavcima iz privatnog sektora koji svoju djelatnost obavljaju u sektoru usluga smještaja i ishrane, na teritoriji Crne Gore”, napominju u ZZZCG.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja