Prije nekoliko godina u časopisu Reader’s Digest pojavio se članak o izuzetnoj nastavnici, pa su svi učenici, nakon jednog školskog zadatka, povjerovali u sebe i svoje snage.

Dijelimo sa vama ovu mudru lekciju koja će oduševiti svakoga.

Jednom je nastavnica matematike iz Minesote zadala učenicima sledeći zadatak: da svako od njih napravi spisak razreda, razmisli, i pored svakog imena napiše šta mu se najviše sviđa (navede pozitivne osobine, koji mu  se najviše sviđaju kod te osobe).

Na kraju časa, nastavnica je pokupila papire. To je bilo u petak. Preko vikenda, ona je obradila sve rezultate i u ponedeljak podijelila svakom učeniku papir, na kojem je bilo nabrojano ono dobro što su o njemu uvidjela druga djeca iz razreda.

Djeca su čitala… Tu i tamo, moglo se čuti  šaputanje: „Nije valjda, zar je ovo sve o meni? Nisam ni znao da me tako vole…“

Oni nisu komentarisali rezultate u učionici, ali je nastavnica bila je sigurna da je ostvarila svoj cilj. Njeni učenici su povjerovali u sebe.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Marina Radonjić je 42-godišnji akademik turizma iz Podgorice. Posjeduje 20 godina radnog iskustava iz oblasti turizma, prodaje i konsaltiga u radu sa nekretninama, marketing-a i event management-a. Trenutno radi kao copywriter za lokalne i inostrane platforme. Veliki je ljubitelj, planinarenja, putovanja i pilatesa.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja