Rumunija je u avgustu ove godine zabilježila povećanje obima građevinskih radova za 12,4 odsto u poređenju sa istim mjesecom prošle godine, pokazuju podaci Eurostata. Ovo je najveće povećanje obima građevinskih radova u EU.

Dok je Rumunija zabilježila dvocifren porast obima građevinskih radova, podaci za evrozonu za avgust pokazuju smanjenje za 0,9 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, a u EU za 1,5 odsto, prenosi investitor.me.

Eurostat navodi da su jedine članice EU u kojima je zabilježen porast obima građevinskih radova u avgustu ove godine u poređenju sa avgustom prošle godine Rumunija (za 12,4 odsto), Slovačka (za 4,8 odsto) i Finska (za 2,2 odsto).

U avgustu 2020. godine obim građevinskih radova porastao je za 2,6 odsto u evrozoni i za 2,4 odsto u EU, u poređenju s prethodnim mjesecom. Rumunija se i u tom pogledu nalazi među zemljama koje su zabilježile najveći porast (za 0,9 odsto), zajedno sa Francuskom (4,9 odsto), Slovenijom (2,4 odsto), Mađarskom (1,9 odsto) i Portugalijom (1,8 odsto).

Foto: Ilustracija, pexels.com

Prema podacima koje je prethodno objavio Nacionalni institut za statistiku, u Rumuniji je u avgustu 2020. godine obim građevinskih radova uvećan za 0,9 odsto u poređenju sa prethodnim mjesecom, a u poređenju sa istim mjesecom prošle godine za 13,2 odsto.

Jooble oglasi za posao
Podijeli

O Autoru

Edita Dautović

Edita Dautović osnivačica, urednica i novinarka portala Preduzetnica.me. Rođena je 22.01.1978.godine u Prijepolju, živi i radi u Podgorici. Magistrica jemenadžmenta i preduzetništva. Posjeduje više od 15 godina radnog iskustva iz oblasti biznisa i preduzetništva, prodaje i konsaltinga u radu sa nekretninama, marketinga, event menadžementa i projekt manadžmenta. Predsjednica je Udruženja preduzetnica Crne Gore. Trenutno radi kao copywriter za određene platforme. Gaji veliku ljubav prema pisanoj riječi i putovanjima. Zalaže se za ljudska prava i žensko preduzetništvo. U slobodno vrijeme piše prozu i poeziju.

Ostavite Komentar

*pročitajte pravila komentarisanja